Online Business Manager

Je bent al geruime tijd actief als zelfstandig ondernemer. Het gaat goed en je bedrijf groeit. De vraag neemt toe waardoor de werkzaamheden ook meer worden. Dat is een goed teken! Dat is immers wat je wilde, een bedrijf dat blijft groeien.

Ondertussen probeer je alle ballen in de lucht te houden. Er wordt veel van je gevraagd en je vraagt waarschijnlijk nog meer van jezelf dan anderen. Je wilt goed presteren en tevreden klanten (en misschien zelfs medewerkers) hebben. Je hebt het er onwijs druk mee. Maar waar heb je het eigenlijk druk mee? Het werk doen waarvoor je een tijd geleden bent gestart als ondernemer? Of begint het er steeds meer op te lijken dat je met randzaken bezig bent en verzeild raakt in de bedrijfsvoering? Ondertussen heb je ook weinig tijd om het bedrijf echt door te laten ontwikkelen. De groei stagneert misschien zelfs een beetje. Het ontwikkelen van nieuwe diensten of producten heeft geen prioriteit bij je, want de boel moet wel draaiende gehouden worden voor de bestaande klanten. Je zou niet weten waar je de tijd vandaan zou moeten halen. 


Ik zal eerlijk met je zijn. Om door te kunnen groeien met je bedrijf, moet je tijd vrij maken voor marktonderzoek, nieuwe ideeën opdoen, productontwikkeling en experimentatie. Dat is de enige manier dat je continu blijft groeien. Je moet de concurrentie voorblijven. Dat betekent dus dat je moet gaan kijken naar je planning en takenpakket. Waar kun je tijd winnen?

 

Kans is groot dat je niet voor jezelf bent begonnen om dagelijks bezig te zijn met bedrijfsvoering. Met het aannemen van een online business manager geef je die taken uit handen. Een OBM is een sparringpartner met wie je kan sparren over ontwikkelingen, strategiebepaling en die je kunt vertrouwen dat de bedrijfsvoering op rolletjes loopt. Daardoor kan jij je weer volledig focussen op hetgeen wat je het liefste doet en hierin verder groeien. 

Hoe onze samenwerking eruit ziet

Beiden zijn we ondernemend, maar jij hebt jouw kwaliteiten en ik heb mijn kwaliteiten. Wij vullen elkaar hierin aan. Ik heb uitstekende beheersmatige vaardigheden, ik leg snel verbanden en zie mogelijkheden voor vernieuwing of verbetering. Optimaliseren is mijn tweede natuur. Dat gaat praktisch vanzelf. Ik monitor en stuur graag op cijfers en feiten, maar ik ben ondertussen communicatief vaardig en sociaal. Ik praat gemakkelijk met mensen en ik weet hoe ik professionele gesprekken moet voeren. Wij kunnen sparren met elkaar en samen nieuwe ontwikkelingen bedenken zodat jij daardoor met je bedrijf kan groeien. 

 

We houden allebei van vrijheid en je eigen ding kunnen doen, maar vinden tegelijkertijd het sociale contact met collega's belangrijk. We kunnen lachen, sarcastische opmerkingen geven, (virtueeel) borrelen, open en eerlijk communiceren en elkaar respecteren. We kunnen onze tanden ergens in vast bijten en zorgen dat iets een succes wordt. 

 

Ik beschik over een online portal waarin we kunnen samenwerken en informatie delen. Hierin kunnen we ook KPI's bijhouden in de vorm van metrics. Op die manier kunnen we trends snel zien en daarop inspelen. Dit is in te richten zoals je zelf wilt en biedt daardoor ontzettend veel mogelijkheden. Uiteraard ben ik de persoon die dit zal bijhouden, maar jij kan altijd kijken hoe het ervoor staat door simpelweg even in te loggen.

 

Wat je aan me hebt

Mijn 12+ jaar ervaring is vrij breed, maar de meeste ervaring heb ik op het gebied van Human Resources en daarin heb ik diverse rollen gehad van administratief en ondersteunend tot manager en eindverantwoordelijke. Ik kom het beste tot mijn recht als er een beroep gedaan wordt op mijn creativiteit, vernieuwings- en verbeteringsgerichtheid en mijn beheersmatige vaardigheden. In al mijn rollen heb ik focus gehad op het opzetten, structureren, organiseren, verbeteren, automatiseren en onderhouden van bedrijfsprocessen. Wil je meer weten over mijn ervaring, kijk dan even op de 'Over' pagina.

 

We kunnen altijd sparren over de werkzaamheden die ik voor je kan oppakken. Het komt er eigenlijk op neer dat ik de 'Daily Operations' overneem van je. Hierbij alvast een aantal voorbeelden waarmee ik je kan helpen:

  • Process improvement management
  • Project management
  • HR management
  • Operations management
  • Business performance management
  • Team management

Wat het kost

Als we gaan samenwerken, bepalen we vooraf om hoeveel uur het per week gaat. Het aantal uur per week vermenigvuldigen we met mijn uurtarief als Online Business Manager. Dit uurtarief bedraagt €60 exclusief btw. Per maand ontvang je een factuur. Het minimaal aantal uur wat afgenomen moet worden is 3 uur per week. 

 

Om je ROI er maar gelijk even bij te pakken, geef ik je een simpel voorbeeld. Stel je hebt mij 8 uur per week nodig, waardoor je €480 investeert per week. Jouw uurtarief bedraag €95. De 8 uur die je niet meer besteedt aan de dagelijke operatie, kun je inzetten als declarabele uren. Dat betekent dat jij 8 x €95 extra aan inkomen kunt genereren, dit resulteert in €760 per week extra inkomen. Nu is de realiteit dat je niet de volle 8 uur zal kunnen declareren. Zo wel, fantastisch! Stel dat je 6 uur neemt en het andere deel besteedt aan development voor potentieel inkomen in de toekomst. 

 

Totale kosten voor OBM = €480

Extra inkomsten = €570

ROI = €90 per week (= 18,75%)

Nu is het natuurlijk zo dat er meer komt kijken bij een ROI bepaling, maar dit voorbeeld geeft je een idee. 

Kennismaken

Ben jij klaar om je bedrijf naar het volgende niveau te tillen? En denk je dat ik de juiste persoon ben om je daarbij te helpen? Laten we dan een gratis kennismakingsgesprek inplannen om te kijken of we daadwerkelijk een match zijn. Zo ja, tof! Dan gaan we zo snel mogelijk aan de slag.

 

Heb je nog aanvullende vragen kun je altijd contact met me opnemen door mij en e-mail te sturen naar hello@leadinglightcoach.com of door onderstaand formulier in te vullen. Ik neem dan zo snel mogelijk contact met je op.

Voer de code in:

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.